Jeg er født i 1941 og uddannet som illustrationstegner fra Akademiet for Fri – og Merkantil Kunst i København. Her var en af mine lærere på skolen tegneren og maleren Otto Frello, som også senere har været en stor vejleder for mit arbejde. 

Som tegner har jeg lavet illustrationer til Politikens Forlags håndbøger og til forskellige ugeblade, især Søndags B.T. hvortil jeg tegnede til deres havestof. Udover det har jeg skrevet og illustreret børnebøger til Carlsens Forlag og lavet illustrationer til forlaget Flachs

I 2003 begyndte jeg for alvor at male malerier. Jeg eksperimenterer meget mellem forskellige motivverdener og teknikker. For det meste arbejder jeg med oliemaling, men også med akvarel og tempera, samt fresco, som jeg lærte på Holbæk Tekniske Skole i 1998.

Siden 1979 har jeg ofte besøgt bjergbyen Olevano Romano, tæt ved Rom. Her har jeg fundet mange dejlige motiver til mine billeder. I 2008 deltog jeg sammen med en række danske og norske kunstnere i en stor udstilling på byens kunstmuseum AMO. I 2011 fik jeg mulighed for at lave en separatudstilling i galleri ´Torcoliere´ som også ligger i Olevano. I Danmark har jeg udstillet flere gange i Levins hus i Faaborg.

Niels Rønne Jønsson - Pileborggade 23 - 4100 Ringsted - Tlf. +45 29 70 79 51 - mail@nrjoensson.dk